Még sosem mentünk itt!

Lengyel Jani és Váradi Zoli is rajthoz áll a hétvégi Lyukóbánya – Parasznya futamon, ami komoly felkészülést igényel a srácoktól, ugyanis ez lesz az első alkalom, hogy ezen a szakaszon versenyeznek. Zolit kérdeztem az elmúlt időszakról, és a következő hétvégéről.

 

Szia Zoli! Az éven talán nem is beszélgettünk, csak a váci Esze Tamás Laktanyában megrendezett szlalom verseny kapcsán, még februárban. És már itt az április, hamarosan itt az északi régió 2. versenye, a Lyukóbánya - Parasznya MARB futam.
Milyen eredménnyel zártátok az elsőt, a GOBALDARU Borsodnádasd - Balaton futamot?


- Sziasztok! Igen valóban hosszú idő eltelt a legutóbbi beszélgetésünk óta, de szerencsére tartalmas volt.
Rajthoz álltunk a borsodnádasdi MARB futamon, amit nagyon élveztünk. Izgalmas verseny volt, az első két gyorson a balatoni rész konkrétan még jeges volt, mindenkit figyelmeztettek a rajtban, hogy figyeljen oda, de azért érdekes volt megérkezni verseny tempóban a fehér jeges aszfaltra. Sikeresen célba értünk kategória 10. és a Lada kupa 7. helyen. Alapvetően probléma nélkül teljesítettük a futamot, reggel volt némi gondunk a fékkel, de elhárították a fiúk. Így felszabadultan tudtunk versenyezni. Pörgős verseny volt. Nem kellett sokat várni a gyorsok között. tartották az időtervet, betét futamnak volt egy Rallye 1, ORC, Rallye 2, Historic futam, nekem személy szerint nagyon tetszett. Ami az eredményünket illeti, érezzük, hogy tudunk még gyorsulni. Biztos vagyok benne, hogy a következő futamon előrébb fogunk végezni!

 

Azóta eltelt közel 1 hónap. Mivel töltöttétek? Történt az autón valami módosítás?

- Terveztük, hogy részt veszünk a Hungaroringen rendezett élmény autóztatáson, de sajnos nem jött össze. Ellenben Jani ment a hétvégi miskolci salak versenyen. Alapvetően nem változtattunk az autón, szerintem tökéletesen működik. Most éppen a Borca Motorsport műhelyében van, ahol átnézik és felkészítik a lyukóbányai versenyre.

 

Versenyeztetek már a Lyukóbánya - Parasznya szakaszon? Hogy érzed, sikerült felkészülni a hétvégére?

- Számunkra teljesen ismeretlen ez a szakasz, soha nem jártunk erre még utcai autóval sem! Már napok óta belsőkamerás felvételeket nézegetek, és hívogatom azokat az ismerősöket, akik versenyeztek már itt, hogy minél több infóval rendelkezzünk. Pályabejáráson összerakunk egy frankó itinert, és vasárnap támadunk!

 

Mennyire erős a mezőny? Kikkel várható nagy csata? Mit gondolsz, milyen végeredménnyel fogjátok zárni a ezt a futamot?

- Az előzetes nevezési lista alapján nagyjából ugyanaz a mezőny várható, mint Borsodnádasdon. A 4-es kategóriában 33 páros indul plusz a helyszínen nevezők, ha lesz ilyen. Nagyon örülünk, hogy ismét ilyen népes mezőnyben versenyezhetünk. Mindenképp előrébb akarunk végezni, mint az előző versenyen, ha sikerül 6-7. helyen célba érnünk teljesen elégedettek leszünk.
Hogy kikkel várható nagy csata? Mindenkivel, de elsősorban az idővel fogunk csatázni, ez egy gyors pálya, el kell vállalni, el kell hinni, hogy befordul, és nem szabad el venni tüzet. Ha ezeket betartjuk meg lesz az eredménye!

 

Köszönöm szépen Zoli, és csak a ügyesen a hétvégén!

Köszönöm, igyekszünk!

 

Reklámpartnereink:

Fun Carter Kft, Strapa Pack Kft, Molvi Trade Kft, Dr. Marcus, Fémtiszta Kft, Pet - Pack Kft, Golf Kft, Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft, Copy n' More Kft, Jász és Jász Kft,
L&Zs Vas Vas Fém Kft, Szakál-Met-Al Kft, Eneos-Olaj.hu, Winner-Bau 2000 Kft, Borca Motorsport, Team Galgalog-Sped