Kardos Norbert: Címvédésre készülök!

Kardos Norbert neve fiatal kora ellenére a quadosok világában ismerősen csenghet, hiszen a Speed Rally Team versenyzője 2017-ben a Short Track Országos Bajnokság Open kategóriájának bajnoka lett.
De hogy ne szaladjunk ennyire előre, első körben az elmúlt hétvégi bajnoki futamról kérdezem, hiszen Norbi érdekelt a Quad Enduro Cross OB-n is. Hogy érezted magad és milyen élményekkel lettél gazdagabb az ácsi futam után.

Köszönöm kérdésed, idén feltett szándékom lehetőség szerint szinte minden futamon rajthoz állni, ahol csak tudok, így a Quad Endurocross OB-n is, ahol a jó öreg Suzuki LTR-emet koptatom. A versenyt megelőző vasárnap Nyáregyházán egy tesztet hoztunk össze csapattagok és barátok részvételével, ahol a motorom váltója elkezdte kidobálni a 3. sebességi fokozatot. 5 nap állt rendelkezésre, hogy rendbe hozzuk a rakoncátlankodó váltót, hiszen szombaton már Ácson kellett teljesíteni. Végül is sikerült a feladat, illetve az Endurocross OB-t is a 2. hellyel zártam csapattársam mögött. A váltó tökéletesen tette a dolgát. Az ácsi pálya nyomvonala jó volt nagyon, bár a motorosok után az Enduro szakasz eléggé gödrös volt már.

Április 21-én rendezik meg Miskolcon a Quad Track és Short Track Országos Bajnokság 1. futamát. Ebben a bajnoki sorozatban -  ha jók az értesüléseim - te kategória bajnok lettél tavaly. Mesélj az idei tervekről ebben a szegmensben, hogyan készültél erre a bajnokságra?

Csapatunk egyik oszlopos tagjával, Gyovai Zsolttal együtt veszünk részt ezen a futamon.
Jelentősen nagyobb a nyomás rajtam, nagyobbak a saját elvárásaim magam felé hiszen tavaly Open kategória bajnoki címét sikerült év végére összehozni.
Mindenképpen szeretnék a bajnokság minden futamán a lehető legtöbbet kihozni magamból és a Quadomból, remélem elég lesz a bajnoki cím megtartásához.
Idei versenyeken ugyanazzal a KTM quadommal veszek részt, amivel tavaly is rajthoz álltam, ez a quad egy teljes-körű és alapoktól végzett szezon eleji felújításon esett át.

 

Kecelen szerveznek még a hétvégére, pontosabban vasárnapra egy amatőr Short Track futamot. Mivel neked sosem elég a jóból, ezen is indulsz.

Nagyon hiányzott már a quadozás, a téli időszakban a quadok felújítása és az időjárási körülmények kevés alkalmat nyújtottak arra, hogy menjek. Short Trackezni nagyon szeretek és mivel most ugyanazon hétvége két napján is van ilyen típusú verseny, ezért ha a motorom is bírja akkor Kecelen is támadok. Ott Prestige kategóriában méretem meg magam a többiekkel.

 

Becsülöm a kitartásod és az elszántságod! Sok sikert mindkét futamra!

 

Ezúton szeretném megköszönni Édesapámnak és Kedvesemnek, hogy a versenyzésemben segítenek, valamint támogatóimnak a Jász és Jász Kft-nek, valamint a Pet -Pack Kft-nek hogy lehetővé teszik indulásomat a futamokon.