16 gyors felemás gátlóval

Novák Balázs és Jagadics Gábor részére sem volt eseménytelen az Eger Rallye, már a 3. gyors elején volt egy kis „kaland” aminek egy törött gátló, és egy törött lengőkar lett az eredménye.


Szia Balázs! Hogy telt a hétvégétek Egerben?

- Sziasztok! Eseményekben nem volt hiány, de ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat! Az elején eléggé bizonytalanok voltunk, de aztán belejöttünk ismét a versenyzésbe. Sokat tanultunk a verseny alatt!


Volt valami technikai problémátok?

- Technikai gondunk nem volt, viszont én hibáztam, rögtön a 3. gyorsasági szakasz második kanyarban. Nagyon "töveztem", az út pedig felhordásos volt. Ennek az lett az eredménye, hogy eltört a jobb hátsó lengéscsillapító és a lengőkar is. Akkor még csak azt gondoltam, defektünk van. A 4. gyorsasági szakasz etap lett, ami nekünk pont jókor jött! A szervizben a srácok gyorsan orvosolták a problémát, viszont nem volt tartalék Reiger gátlónk, és régi Katona féle lengéscsillapító került be jobbra. Szóval a többi 16 gyorsasági szakaszt felemás gátlóval tettük meg!

 

Az igen... Nem volt furcsa az autó irányíthatósága?

- Megmondom őszintén, semmit sem vettem éreztem! Szerintem egy picit túl van misztifikálva ez a dolog, nem meg Én sem vagyok olyan profi, hogy észre vegyem, hátul nem azonosak a lengéscsillapítók.

 

Ezt leszámítva az autó jól szerepelt?

- Azt gondolom, hogy igen! A motor már kezdi megadni magát, de remélem még a Miskolc Rallye-t kibírja! Na meg ugye a végsebességünk is kevés volt, ezeken a szakaszokon simán 200 feletti tempók vannak, a mi autónknak pedig kb. 180 a vége.

 

Gumik?

- Új Hankook gumikkal mentünk, nagyon szuperek! Hallgattunk Turán Fricire, és úgy gumiztunk ahogy tanácsolta. Teljesen jó volt!

 

Az ORC 2WD plusz kategória 3. helyén végeztetek. Elégedett vagy?

- Abszolút elégedett vagyok! Azt azért tegyük hozzá, hogy azért végeztünk a kategória 3. helyén, mert Temesvári Laciék kiálltak a 18. gyors után. Reméljük, hogy Miskolcon is támadnak, és tudunk egy jót csatázni!

 

Köszönöm szépen Balázs, és jó felkészülést Miskolcra!

- Én is köszönöm!

 

Reklámpartnereink:
Jász és Jász Kft, Target Sales Group Kft., Fémtiszta Kft., Dr. Marcus, I.sz.i. Produkt Kft., Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Keve-Land Kft., Staff House Zrt.