Sokat hibáztam, de lesz ez jobb is!

Tóth József Yondi végre éles körülmények között is tudta tesztelni az új szekvenciális váltót, számára ismeretlen pályákon, az Eger Rallye-n.

Szia Yondi! Hogy éreztétek magatokat a hétvégén Egerben?

- Egy kicsit fáradtan, de a sok probléma ellenére jól éreztük magunkat.


Az időjárás mennyire volt kegyes hozzátok? Bejött a számításotok?

-
Kicsit ideg idő volt, ráadásul elég korán rajtoltunk, így félő volt, hogy néhol le is lehet fagyva. A gumiválasztásunk az pont jól sikerült az első körre, elöl puha hátul pedig a középkemény Hankook abroncsokkal mentünk.


Az első 3 gyorsasági szakaszt sikerült abszolválni. Mennyire vagy elégedett a szakasz eredményekkel?

- Igen sajnos az első Eger Rallye-n csak 3 gyorsasági adatott meg, váltó probléma miatt ki kellett állnunk. Az elsőn nagyon langyosan kezdtünk, a második az már egy kicsit jobb lett. Rengeteget hibáztam. Rendszerint alá váltottam, és így nem volt jó a tempó.

Most mentél először az egri pályákon. Milyen volt az első benyomás?

- Nagyon tetszett! A 3. gyors ahhoz képest, hogy kétszer tréningeztük le, és még soha nem voltunk ezen a pályán, elég jó időt futottunk. A pályák nagyon gyorsak, de jók. Szerencsére nem mentünk az ORB után, így nem volt még kihordásos a pálya. Ezt utálom a legjobban egy aszfaltos pályán, odaérkezni egy teljesen murvás, saras kanyarhoz.


Hogyan tovább? Mi lesz a következő futam, ahol szeretnétek rajthoz állni?

- Miskolcon megpróbáljuk! De több tréninggel, mert én 2-3 pályabejárásból nem tudok jót menni, főleg ismeretlen pályákon.

 

Belső felvétel a 3. gyorsasági szakaszról:
 

 

Köszönöm szépen a riportot!

- Én is köszönöm! Valamint nagy köszönet Feleségemnek, Lányomnak a kitartásért, Polyák Attinak, Aninak, Frenkynek, Hús-Systemnek és természetesen a Fire Electric System Kft-nek.