Ismét versenyeznek Tóthék

Az egri futam tavaly nem vonzotta a Tóth Attila – Tóth Pisti párost, viszont a mostani verseny már igen. Egy év kihagyás után ORC-ben indulnak a srácok a Zsigulival, és kíváncsian várják mire képesek a hosszú szieszta után.


Miért nem versenyeztetek az előző szezonban?

- Egy ideig készültük rá, a kocsi is kész volt, de annyi hajcihő volt a benzinnel, meg mindennel, hogy elment a kedvünk. Aztán úgy döntöttünk megyünk majd Miskolcra, de végül oda sem mentünk. Aztán meg jött a nyár és úgy gondoltuk inkább a családdal töltjük a szabadidőnket, ha már úgyis ugrott az első két verseny.
 

Aggódsz esetleg a hosszú kihagyás miatt?

- Volt egy kis para az időjárás miatt, de hogy tegnap pályát jártunk, láttuk, hogy a hó elolvadt és már csak sár maradt utána. És még mindig van két nap a száradásra, mert itt-ott vízátfolyás még előfordul. Ezen kívül inkább az nyugtalanít, hogy a kezem mennyire lesz gyors és milyen hamar állnak vissza a régi versenyhez szükséges reflexek. A Ladában minden működőképes, amiatt nem parázok, persze ez egy technikai sport, de az mindig be van kalkulálva, hogy lehet hamarabb hazamegy az ember, mint gondolta.


Mentálisan felkészültök pályabejáráson?

- Ahogy mondod. Ott valószínűleg képet kapunk majd, előjönnek a régi emlékek, és toljuk neki, ahogy kell. Reméljük olyan ez, mint a biciklizés, ha egyszer megtanultad, nem felejted el. Viccelődünk…viccelődünk, de ismerjük a mondást, amit a családos autóversenyzők mondanak. Ha egy gyereked van, az fél perc hátrány, ha kettő, akkor meg már egy perc. Nekem kettő van, de egyáltalán nem zavar a percveszteség. A fontossági sorrend rég megfordult, ez már csak a mi szórakoztatásunkra van.


Akkor a biztonságra és a célba érésre összpontosítotok majd?

- Mindenképpen. Teljesen felesleges nagy álmokat szőni az első versenyen, úgy, hogy egyikőnk sem ült egy éve a versenyautóban… esetleg álmunkban, de az meg nagyon kevés. Ott a család, már mások a prioritások, másképp állunk a ralihoz. Arcoskodhatnánk, hogy jó lenne viszonylag elöl menni a kategóriában, és jó időket autózni, de olyan ellenfelek lesznek a csoportban, hogy teljesen felesleges elsőre feszíteni a húrt. Autózunk egyet, élvezzük, és találkozzunk a céldobogón.


Reklámpartnerek:

Tiszaújváros Transz Kft. – Földmunkavégzés - Közúti Teherszállítás; Komplex-D Magas és Mélyépítés; Baromfiudvar 2002 Kft. - Hús-, húskészítmény nagykereskedelme; Kelet-Atlasz Kompresszor Kft. - Kompresszor javítás; HB.c.e. - Mérnöki Szolgáltató, Építő és Kereskedelmi Kft.; Bója Teherfuvarozás; TGK Trans Kft. - Gépjármű kereskedelem; Inter-Agrowashker Kft. – Mezőgazdasági gépalkatrész és teherautó gépkocsialkatrész; Nomido Madera Kft. – Csomagolástechnika és raklapgyártás; Civis Solar Hungária Kft. – Klímatechnika és napelem; Total Wagon Management Hungary Kft. – Vasúti kocsi mobilszerviz; Nagy Ferenc e.v. - Munkaerő közvetítés; Liza Snack - Malomipari termék gyártása; TT Sped Kft. – Közúti áruszállítás; West Start Kft. – Raktározás, Szállítmányozás; Altis Építő Kft.  Endriago Kft.; Civis Partner Kft.; West-Parcel Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Rally Feeling-ZSFoto