„Szekós” Lada Egerben!

Tóth József Yondi is ott lesz a Béres féle szekvenciális váltóval épített, injektoros Ladával a hétvégi Eger Rallye-n. Az első tesztek sikeresnek bizonyultak, így jöhet az éles bevetés!


Szia Yondi! Nem gondolom, hogy téged túlságosan be kellene mutatni az olvasóknak, de azért én mégis valami ilyesmivel kezdeném. Mióta versenyzel?

- Szerintem 1993-óta. De olyan régen volt, hogy nem emlékszem pontosan. 1994-ben volt az első Rallye2 futamom, Esztergomban.


Mindig Ladával mentél?

- Igen, mindig Ladával. Először egy „N” csoportossal, majd 1997-ben, és 1999-ben pedig egy „A” csoportossal.

Egy igazi kuriózum épült nálatok a téli szünet alatt. Mesélj picit az autóról kérlek.

- Télen átépítettük, Szilveszter Rallyen már teszteltem az új, Frenky által készített, Hús-System által programozott motort. Elég jó lett 177,3LE 185NM. Kapott egy Béres féle szekvenciális váltót, ami leírhatatlan élményt nyújt. Az első tesztek után úgy érzem jó döntés volt!


A Lada 2107i-ben az "i" betű az "injektort" jelenti? :)

- Igen, az i betű az az injektort jelenti, VEMS motorvezérlővel. Már vagy 3-éve injektoros, teljesen jól üzemel.
 

A hétvégén Eger Rallye. A Rallye 2 mezőnyét erősítitek, ott is a 12. géposztályban. Mennyire érzed erősnek a mezőnyt?

- A P-12 géposztály 16 nevezővel szerintem nagyon erős csoport. Nagy nevekkel, még így is hogy sokan felmentek ORC-be. Kemény lesz, az biztos!


Mentetek már ezeken a gyorsokon?

- Soha életemben nem mentem ezeken a pályákon, még személyautóval sem. Krizsán Peti fog navigálni nekem, mentünk már együtt 2016-os Salgón, azt mondta elég lesz 3-bejárás mert itinerből kell menni nem fejből. Kíváncsi leszek!

 

Kikkel várható nagy csata? Milyen helyezéssel lennétek elégedettek?

- Vannak számomra ismert nevek és ismeretlenek is. Nem tudom hova férünk be, úgy a középmezőnyben gondolom, de a célban derül ki majd.


Az időjárás az elmúlt napokban elég "szeszélyes" volt. Mit tippelsz, ez a hétvégén is hasonló lehet?

- Nem tetszik az időjárás! Reggel még lehet hogy jeges lesz, és nem tudod hogy hol. Oda kell figyelni.


Köszönöm szépen Yondi, és csak kilinccsel előre!

- Én is köszönöm! Valamint nagy köszönet Feleségemnek, Lányomnak a kitartásért, Polyák Atinak, Aninak, Frenkynek, Hús-Systemnek és természetesen a Fire Electric System Kft-nek.