Az időjárás tartogathat meglepetést

Ismét eltelt egy év, ismét Eger Rallye. Természetesen Kocsomba Károly és Takács Gábor is a nevezők között lesz, a Karcsi által tavaly decemberben épített Mitubishi Lancer EVO IX -el. Látványban nem lesz hiány!


Szia Taki, hogy telt a téli szünet?

- Sziasztok! Elég gyorsan eltelt. A Szilveszter Rallye volt az utolsó verseny, azóta nem ültünk autóban. Ugye akkor lett kész Karcsi új autója, egy teljesen új építésű EVO IX.
 

Tehát akkor a régi/új technikával vágtok neki az Eger Rallye-nak?

- Igen! A Szilveszter Rallye-n volt egy kis technikai problémánk, azt sikerült azóta eszközölni. Tesztelésre sajnos nem jutott idő az egyéb elfoglaltságok miatt. Karcsinak is elég sűrű volt az év eddig, a műhelyt bővítették nagyobbra.


Neked hazai verseny az Eger Rallye.

- Igen, abszolút! Egri vagyok, így napi rendszerességgel járok azokon az utakon, ahol a gyorsasági szakaszok is lesznek. Talán annyi újdonság lesz az előző évekhez képest, hogy a Borsodnádasd - Balaton szakasz bekerült. Itt fog a MARB mezőnye is menni. Persze ettől függetlenül próbálunk maximálisan felkészülni rá, sok videót nézünk.


Milyen helyezéssel lennétek elégedettek?

- Az ORC mezőnye brutálisan erős lett. Nagyon jó lenne az első 5-ben benne lenni, de majd meglátjuk hogyan sikerül. A lényeg ugyanaz, mint tavaly, szeretnénk kétszer átgurulni a Dobó téren.


Tavaly azért ilyenkor már mögöttetek volt egy ARC (Austrian Rallye Challenge) futam.

- Igen, az éven az ARC nem március elején kezdődött, így nem volt lehetőségünk a magyar bajnokság előtt menni egyet. Pedig jó lett volna.

 


Időjárás? Azért az elmúlt napok okoztak meglepetést.

- Igen, az időjárás okozhat meglepetést, néhol - a pálya szélén - esélyes a hó is. Szerintem fel vagyunk készülve minden eshetőségre.

 

Köszönöm szépen a beszélgetést, és csak ügyesen Egerben!


Reklámpartnereink:

Varrivál Kft., Tekt Kft., QualitektSolution Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Universal Leasing Gépjármű Flottakezelő Kft., Sc. TransGranitSrl., Würth Szereléstechnika Kft., Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft.