Kezdődik a 3 hónapos gyakorlás

Nemrég léptünk át 2018-ba, de az élet nem áll meg egy pillanatra sem, hiszen van, ahol a versenyautókat megmozgassák pilótáik az év kezdetén is. Szinte már hagyomány a januári FRT futamon részt venni Erdélyi György számára, akivel hasonló cipőben jár Dián Attila és Dudás Gergő is. Viszont itt nem ér véget a lista, hiszen a legkisebb csapattag, aki még csak 8 éves és nem először vesz részt ezen a versenyen is indul mégpedig Dián Máté.

Máté apukája és testvére nyomdokaiba lépve, talán még lelkesedésben őket túl is szárnyalva ismerkedik az autóversenyzés világával. Most hétvégén már 3. alkalommal indul kategóriájában. Olyannyira komoly számára ez a hobbynak lassan már nem nevezhető tevékenység, hogy a Rado Istvántól tanul, szedi össze az tudást. Eddig sem eredménytelenül, hiszen már sikerült 2. helyezést is elérnie. Viszont nem csak az érdekli, hogy a Subaruban a kormányt tekergesse, hiszen már helyet foglalt Lencse Zoli mellett egy ilyen FRT-n a jobb1-ben egy Mitsubishivel, illetve minden szervíznél ott van és tanul. Reméljük ez a verseny is pozitív élményekkel gazdagítja.

Gyuri, mit vártok a szombati FRT-től?

Hogy ne essen az eső és egy jót autókázzunk. Ahogy már említettem az autó még sosem volt ilyen jó, mint most és remélem a féltengely sem adja fel a harcot ezen a két belemelegítő és 4 mért körön. Próbálgatni fogom, hogy hol találjuk meg a közös hangot a Ladával, hogy a maximumot hozhassuk majd ki, mikor a bajnokságban autózunk.

Gergő, mit tervezel a Citroennel?

Mélyíteni a barátságunkat mindenképp. Részemről nyitott vagyok, hiszen ezt össze sem tudom hasonlítani a többivel, ahogy ezt már mondtam. Nincs más tervünk, mint menni, menni és menni és ha lehet még többet menni, néhány beállítást is ki fogunk próbálni. De persze akkor sem leszek szomorú, ha jó időeredménnyel végzünk.

Attus, számodra itt mi a cél?

Hasonlóan Gergőhöz én is ismerkedem a géppel. A Szilveszter Rallye-n is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ezzel a géppel más vizeken járok, mint eddig. A Suzukit is szerettem, de amikor egy Mitsubishiben ülsz, az teljesen más élményt ad. Minden percét élvezem a versenyeknek, ezért nem fogunk szombaton otthon ülni, hanem inkább a gumikat koptatni.

Köszönöm a riportot és jó versenyzést kívánok Nektek.

 

Partnereink:

Biotech USA, P92 RDI Kft., IEJ Zrt. – Így élj jobban, Cannabis Energy Drink, Gumicentrum Kft., Centrum Logistic Kft. Göd, Centrum Oil Kft. Göd, Festék Mester Kft., 3DreamSoft – Informatikai Szolgáltató Kft., Clone GSM – mobil szaküzlet, Katona motor, ShoFruit, IP, Gumisember, Dynamic Design, Rallyfeeling, KoKo Trans Sped, Win-Win Position Kft., Hepi s.r.o , Harmdigital Kft., DP Copy, Well done Kft., Rotáció Kft., Festék Szertár Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Strapa Pack Kft., Dr. Marcus, I.SZ.I. Produkt Kft., Molvi Trade Kft., Lajosházi Csaba E.V., Fun Carter Kft., Golf Kft, Pet Pack Kft., Jász és Jász Kft., Target Sales Group Kft.