Mindenki élvezte, ha még nem is ért célba

Ha nem is tökéletesen, de emlékezetesre sikerült mindenki számára a Szilveszter Rallye, hiszen négy versenyzőpáros közül ketten értek célba, mégpedig Dudás Gergő és Marcsa Nikolett páros, illetve Dián Attila és Lencsés Zoltán.

Gyuri nektek milyen volt ez a verseny?

Nagyon jól éreztük magunkat. Bár minden alkalommal élvezzük a Szilveszter Rallye-t és ez szerintem nem is fog változni. A versenyautó is teljesen jól teljesített, egyre jobb barátok vagyunk és remélem ez így is marad. Igaz, nem mentünk végig az összes gyorson, de közeljártunk a végéhez.

Mi történt veletek?

Az utolsó előtti gyorson a féltengely feladta a harcot, és kifordult a kerék, úgy érzem ez az én keresztem, a féltengelyekkel mindig meggyűlik a bajom, de nem adom fel, természetesen várjuk a 2018-as év kihívásait.

Most pihentek és várjátok a szezont, vagy ellátogattok zártpályás versenyre?

Mi már terveztük a január 13-i FRT futamot, hogy ne veszítsük el a lendületet. Így inkább a versenyzést választjuk a pihenés helyett.

Gyurci, hogy érezted magad a Szilveszter Rallye-n, mint pilóta?

Szavakkal szinte ki sem tudom fejezni milyen óriási élmény volt ez a számomra. Amennyire vártam és reméltem, hogy jó lesz, még annál is jobban sikerült. Próbáltunk a nézőknek autózni és szinte egy pillanatra sem figyeltem az időre, csak élveztem a felhőtlen versenyzést. Rúgtam neki, ahogy tudtam tekergettem a kormányt, nem kis fizikai munka, de most éreztem magam szinte a legjobban az elmúlt pár évet tekintve.

Miért nem tudtátok befejezni a versenyt?

Sajnos a váltó miatt. Nemrég cseréltem, így még garanciába vissza is küldtem. Elszállt az 1es és 2es sebességfokozat és nem akartam így menni az utolsó körben, nehogy nagyobb problémát okozzak, mint ami.

2018-ra mik a tervek?

Ezt még nem tudom, sok mindentől függ, de nagy lendületet adott nekem ez a Szilveszter Rallye, így most szeretnék annyi versenyen részt venni, amennyin csak tudok.

Atus, milyen volt a Mitsubishivel?

Az már biztos, hogy nem szállok ki belőle és ezzel fogok versenyezni 2018ban. Ismerkedtünk a kocsival és sokat tanultam Zolitól, örülök, hogy ő ült mellettem, illetve annak is, hogy egyben leértünk a pályáról és begurultunk a célba. Talán majd a bajnoksági futamokon kicsit jobban odarúgok neki, de én inkább a biztonsági vezetésre hajtok, mint az eredményre.

Mit vártok ettől a 2018-as évtől?

Szeretnénk mindenképpen a bajnokság összes futamán részt venni, hogy hol fogok menni, azt még ne kérdezd, mert én sem tudom, csak annyit, hogy versenyezni fogok. Nem is várunk sokat, mert megyünk az idei első FRT-re, hiszen még benne van a bugi a lábunkba és gyakorolni is kell, hiszen ez a Mitsu más pálya, mint amikkel eddig mentem.

Gergő, milyen volt a verseny és hogy szuperált a C2?

A kezdet volt kicsit nehéz, hiszen esett az első nap és vizes volt a pálya, ami nekem annyira nem fekszik, de második nap már felszáradt így bátrabban autóztunk. A gyorsok ugyanolyan jól voltak, mint tavaly, de jó érzés volt már tapasztaltan járni a pályákat. A C2-vel kapcsolatban szinte el sem hiszem, hogy ennyire jó kis gép. Sokkal jobban tetszik, mint az előző, sőt még a BMWnél is sokkal jobban fekszik nekem. Igaz nem lett eredményes verseny, de legalább célba értünk, aminek nagyon örülök, nagy hibái nem is nagyon voltak a gépnek. Úgyhogy csak egy általános átnézésre vár, mire újra a volánja mögé ülök.

Nektek is azt FRT a 2018-as év első állomása?

Igen, megyünk együtt, ahogy szoktunk. Mivel az elmúlt 1 évben ez a 3. autó, amiben ülök, mindig van ismerkedem velük, de úgy érzem emellett most már ténylegesen kitartok, de ahhoz, hogy a bajnokságban is helyt álljak sokat kell gyakorolni és van 2-3 hónap, ami most ezzel fog telni, persze amennyire az idő és pénztárca engedi.

Képek forrása: Duen.hu, rallymedia.tk

Köszönöm a riportot Boldog Új Évet kívánok Nektek.

 

Partnereink:

Biotech USA, P92 RDI Kft., IEJ Zrt. – Így élj jobban, Cannabis Energy Drink, Gumicentrum Kft., Centrum Logistic Kft. Göd, Centrum Oil Kft. Göd, Festék Mester Kft., 3DreamSoft – Informatikai Szolgáltató Kft., Clone GSM – mobil szaküzlet, Katona motor, ShoFruit, IP, Gumisember, Dynamic Design, Rallyfeeling, KoKo Trans Sped, Win-Win Position Kft., Hepi s.r.o , Harmdigital Kft., DP Copy, Well done Kft., Rotáció Kft., Festék Szertár Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Strapa Pack Kft., Dr. Marcus, I.SZ.I. Produkt Kft., Molvi Trade Kft., Lajosházi Csaba E.V., Fun Carter Kft., Golf Kft, Pet Pack Kft.